Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Call with +31 528 - 74 52 00 or mail to: info@klaverbicycleparking.com

oplevering-fietsenstalling-doornroosje-nijmegen

Het nieuwbouwcomplex Doornroosje Nijmegen is opgeleverd. Het is het nieuwe onderkomen van het poppodium Doornroosje en 350 studentenwoningen van Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen.

Het opvallend kleurrijke en speelse gebouw, gevestigd op de voormalige locatie van het postkantoor bij het Centraal Station van Nijmegen, is 44 meter hoog. Op de begane grond is poppodium Doornroosje gevestigd. Doornroosje heeft twee zalen die voldoen aan uitstekende geluidsisolatie. Boven Doornroosje zijn studentenwoningen gerealiseerd. Dit studentencomplex, genaamd ‘Talia’, wat Italiaans is voor Doornroosje, is bestemd voor internationale studenten die vanaf 1 november 2014 hun intrek hebben genomen. In december zullen reguliere studenten hetzelfde doen.

Onder het complex is een fietsenstalling gerealiseerd die plaats biedt voor 4000 fietsen. De eveneens kleurrijke fietsenstalling is ingericht met het etagesysteem 2ParkUp. Enkele unieke kenmerken van de 2ParkUp zijn de voorvorkondersteuning, voorvorkborging en een dubbele aanbindvoorziening. Daarnaast wordt het tilgewicht sterk gereduceerd door een geïntegreerde gasveer. Door deze sterke eigenschappen voldoet het systeem aan alle eisen voor het keurmerk FietsParKeur.

 

5-11-2014