Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Call with +31 528 - 74 52 00 or mail to: info@klaverbicycleparking.com

feestelijke-ingebruikname-10000ste-fietsparkeerplaats-berkel-en-rodenrijs

Donderdagmiddag 21 november hebben wethouder Henk de Paepe en regiobestuurder Jeannette Baljeu samen de strik weggeknipt. Hiermee is de 10.000ste fietsparkeerplaats bij Halte Westpolder in Berkel en Rodenrijs in gebruik genomen. De feestelijke ingebruikname is onderdeel van het stadsregioprogramma ‘Fiets in de Keten’.

Omdat het gebied snel groeit en reizigers massaal gebruik maken van deze metrohalte, was het nodig om extra fietsparkeervoorzieningen te realiseren. De gemeente Lansingerland heeft Klaver Fietsparkeersystemen ingeschakeld om het project te realiseren.

Er is gekozen voor de fietsoverkapping Top, een hoogwaardige overkapping die perfect op de locatie past. De overkapping heeft een lichte uitstraling, waardoor de fietsenstalling een veilige locatie is om de fiets te parkeren. De overkapping is gecombineerd met het fietsparkeersysteem Cluster. De Cluster is een robuust en kwalitatief sterk fietsparkeersysteem met een herkenbare en gebruiksvriendelijke aanbindvoorziening. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van voorvorkondersteuning waardoor een slag in het wiel geen optie is. Dit bevordert de bezettingsgraad gaat foutparkeren tegen. Wethouder Henk de Paepe verwacht dat de foutparkeerders door de goede fietsparkeervoorziening wordt verminderd.

Vanaf december kunnen fietsers ook een fietskluis te huren. Er worden 40 fietskluizen door Klaver Fietsparkeersystemen geplaatst.

Meer weten over deze feestelijke ingebruikname? Bekijk het artikel in De Heraut Online.

 

28-11-2013